medicinapreventiva@drmadalinapetre.com

Descoperă cartea “Miracolul Medicinei Preventive”

Autocunoaștere prin medicina preventivă Partea 1

by Sep 28, 2023Sanatate si starea de bine4 comments

Autocunoaștere prin medicina preventivă Partea 1

Pană acum aproximativ 10 ani, lumea din exteriorul și interiorul meu era o necunoscută pentru mine. Nu înțelegeam de ce se întamplă anumite lucruri în lumea mea exterioară, dar nici de ce experimentam anumite emoții și suferințe fizice.

Când am început să intru în contact cu aspectele energiei subtile ale corpului meu, dar mai ales când am început să studiez medicina energetică Eden și mai apoi medicina tradițională chineză, a fost ca și cum aș fi ieșit dintr-o cameră în întuneric în care abia zăream lucrurile, afară la lumina zilei unde puteam vedea și cele mai mici detalii despre tot ceea ce mă înconjura. Am început astfel un proces profund de autocunoaștere!

Prin această serie de articole, vreau să te invăț și pe tine cum să ieși din întuneric la lumina zilei !

În această primă parte îți voi vorbi despre cele două energii Yin și Yang și despre legătura lor cu anotimpurile și cu 5 elemente din natură.

Pentru a face acest lucru, voi începe de acolo de unde începe totul: de la Qi (energia vitală). Aceasta este energia care se găsește în orice este viu: oameni, plante, pomi, animale, pasări, insecte, etc.

Chinezii au elaborat cu mii de ani în urmă teoria conform căreia, această energie vitală este dată de interacțiunea dintre două energii: Yin și Yang.

Yin este: profunzime, întuneric, liniște, rece, noapte, lună, feminin.

Yang este: suprafață, acțiune, lumină, cald, zi, soare, masculin.

Aceste două energii sunt opuse una alteia, se transformă una în cealaltă, se controlează reciproc și există puțin dintr-una în cealaltă. Toate aceste caracteristici sunt exprimate minunat în simbolul Yin/Yang pe care cu siguranță îl cunoști.

Mai mult, în acest dans al celor două energii, chinezii au definit 5 faze : Yin complet, tânărul Yang, Yang complet, tânărul Yin și faza de trecere între acestea.

Urmărind natura (pentru că aveau timp), și-au dat seama că aceste faze corespund celor patru anotimpuri, iar faza de trecere între Yin și Yang, corespunde solstițiilor și echinoctillor, astfel:

YIN COMPLET corespunde iernii – anotimpul în care este frig, întuneric, viața exista sub pământ (animalele se adăpostesc în vizuini, plantele au rădăcinile în pământ, noi oamenii stăm mult în casă și așa mai departe) sau în profunzimea apelor (peștii și animalele marine care stau  în adâncul mărilor, oceanelor sau râurilor mari) și este liniște.

TÂNĂRUL YANG corespunde primăverii – anotimp în care viața începe să-și reia activitatea la suprafață pământului (crește iarba, cresc plantele, ies animalele din adăpost, noi oamenii începem să petrecem mai mult timp afară, ziua este din ce în ce mai mare, încep pasările să cante (este din ce în ce mai multă acțiune și zgomot).

YANG COMPLET corespunde verii când zilele sunt mai lungi decât nopțile, viața oamenilor, a animalelor și a altor viețuitoare se desfășoară în cea mai mare parte a timpului afară (la suprafață),  pomii dau rod, este lumină multă, zgomot, acțiune, soare, căldură.

TÂNĂRUL YIN corespunde toamnei când natura începe treptat, treptat să se pregătească de iarnă, dă drumul la ce nu-i mai folosește (frunze, uscate, fructe și legume care nu au fost culese și care vor îmbogăți solul), noaptea devine din nou, din ce în ce mai lungă, este din ce în ce mai frig, animalele se retrag în adăposturi și oamenii în case.

ECHINOCȚIILE și SOLSTIȚIILE sunt trecerile între anotimpuri și sunt atât Yin cât și Yang. De exemplu: trecerea între toamnă și iarnă și trecerea între vară și toamnă sunt Yin, pe când trecerea intre iarnă și primăvară și trecerea între primăvară și vară sunt Yang.

În plus, chinezii au constatat că sunt 5 elemente din natură care au caracteristicile mai sus menționate : Apa care este Yin complet, Lemnul care este tânărul Yang, Focul care este Yang complet, Metalul care este tânărul Yin și Pământul care este atât Yin cât și Yang. Și așa a apărut “Teoria celor 5 elemente” de care mă voi folosi în continuare pentru a explica aspecte variate din viața noastră!

Începând cu  partea a doua, voi aduce aceste noțiuni din abstract în concret pentru a te ajuta să începi și tu acest proces de autocunoaștere!

Dă click aici pentru a reveni pe pagina principală sau poți căuta mai jos alte articole!

Dr. M. Petre

Dr. M. Petre

Medical doctor open to alternative medicine.

4 Comments

  1. Gafia iakab

    Mulțumesc cu recunoștință !

    Reply
    • Izabela-Diana Tudor

      Buna ziua Doamna Doctor. Foarte interesanta medicna energetica si tot ce ne invatati si despre cele 5 elemente. Multumesc cu recunostinta. Infinite binecuvantari.🙏

      Reply
      • Delia

        Mulțumesc cu recunoștință!

  2. Elena Turtoi

    Multumim pentru aceasta introducere in teoria celor 5 elemente. Foarte frumoasă descrierea si corelarea cu elementele naturii. Multumesc mult.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Autocunoaștere prin medicina preventivă - Dr. Mădălina Petre - […] aspecte din viața noastră pentru a continua procesul de autocunoaștere pe care l-am început în partea 1 a acestei…

Leave a Reply