medicinapreventiva@drmadalinapetre.com

Descoperă cartea “Miracolul Medicinei Preventive”

Cauza emoțională a unei afecțiuni digestive

by Mar 26, 2023Blog – Romana0 comments

Cu ceva timp în urmă, am avut la consultație un pacient în vârstă de 25 de ani, care suferea de aproximativ un an de meteorism (balonare), eructații (râgâieli), durere în capul pieptului,senzația de prea plin în partea superioară a abdomenului, scaune mai moi și frecvent urât mirositoare. După primele momente în care pacientul mi-a povestit despre aceste simptome,am început îl întreb despre contextul emoțional în care acestea au debutat. Prima reacție a tânărului a fost mi spună nu avea probleme emoționale deosebite, doar era într-o relație cu o fată și această relație de aproximativ de un an de zile începuse se strice. El realizase nu era genul de persoană cu care ar vrea rămână într-o relație de durată, dar pentru îi era frică, pe de o parte, renunțe la ea ( pentru își imagina i-ar fi fost greu greu își găsească altă prietenă) dar, pe de alta parte, pentru nici nu voia o facă sufere despărțindu-se de ea ( știa fata ținea foarte mult la el). Plecând de la aceste emoții negative: frica și grija față de o altă persoană mai mare decât față de propria persoană, mi-am dat sema cele două elemente care erau dezechilibrate (Apă și Pământ), sunt elementele dominante ale tânărului din fața mea ( dacă vrei citești mai mult despre aceste elemente, vezi acest articol). Dintre cele două elemente care îi defineau personalitatea și reacțiile emoționale, elementul principal al pacientului era Pământ. Acesta este și elementul care guvernează digestia și care, datorita faptului era dezechilibrat , îi dăduse toate acele simptome digestive.

I-am recomandat o tehnică care consta în echilibrarea elementului Pământ, a elementului Apă și a conexiunii dintre ele, tehnica pe care o facă odată pe zi,rugandu-l îmi scrie pe email din 7 în 7 zile cum se simte. Primul feedback-ul pe care l-am primit de la el nu a fost la 7 zile ci la 14, când mi-a scris digestia este mult ameliorată, dar simte ca un fel de presiune în piept, exact așa cum simte atunci când îi vine plângă. I-am spus continue facă tehnicile și și dea voie plângă. Următorul email l-am ptimit de la el la 21 de zile (țin menționez îl cunoșteam și știam era foarte conștiincios în efectuarea tehnicilor) când mi-a spus problemele digestive au dispărut complet, dar m-a întrebat daca poate facă ceva își liniștească frica, pentru relația cu prietena lui era din ce în ce mai apăsătoare și își dorea iasă din ea, dar îi era frică. Pentru elementul Apă (care este dezechilibrat de frică) este hrănit în ciclul generator (vezi articol) de elementul Metal, pentru a-l echilibra, i-am recomandat tehnica în care conectează elementul Metal cu elementul Apă.

După 14 zile primesc un alt email de la pancientul meu în care îmi spune a reușit își depașescă această frică de a ieși din relația în care nu se mai simțea bine și a făcut acest pas cu curaj. Mai mult, în momentul în care a vorbit cu partenera lui, a știut cum pună această problemă a despărțirii în așa fel încât, aceasta a acceptat încheierea relației, înțelegând lucrurile nu mai puteau continua așa între ei. Iată cum o problema digestivă a revelat un aspect emoțional și cum în momentul în care acesta emoție negativă (care a fost cauza) a fost îndepărtată ,toate problemele digestive au dispărut. Tânărul a continuat practice tehnicile pe care i le-am arătat și a reușit , de curând, găsească curajul de a aborda o altă fată.

Ideea ce se desprinde din povestirea cazului acestui tânăr este în momentul în care există anumite simptome fizice, ele îți atrag atenția de fapt, asupra unor dezechilibre energetice, care în imensa majoritate a cazurilor au o origine emoțională. Emoțiile negative pe care le experimentezi arată care element dominant al personalității tale este în dezechilibru. Cu ajutorul tehnicilor de medicină energetică pacientul meu a reușit și echibreze elementele dominante, transformandu-și emoțiile negative ( frica și grija exagerată față de ceilalți) în emoții positive (curaj și grija și față de el însuși).

Dacă ești și tu în situația în care nu găsești rezolvarea anumitor simptome, apasă aici pentru a te programa la o consultație online cu mine în care vom aborda aceste simptome din mai multe puncte de vedere!

madalinaileanapetre

madalinaileanapetre

0 Comments

Leave a Reply