medicinapreventiva@drmadalinapetre.com

Descoperă cartea “Miracolul Medicinei Preventive”

Ce simptome digestive pot determina emotiile negative?

by Nov 22, 2021Blog – Romana

Ce simptome digestive pot determina emotiile negative?

Cu cateva saptamani in urma, se prezinta la consultatie  pentru dureri intense de stomac si arsuri in spatele sternului, o pacienta in varsta de 78 de ani. Aceste simptome erau prezente de aproximativ 4 luni, timp in care pacienta fusese investigata cu endoscopie gastrica, colonoscopie, ecografie abdominala si analize uzuale de sange. Toate aceste investigatii au aratat ca singurul lucru care era in neregula consta in prezenta de mici calculi biliari (pietre la fiere).Cu o luna inainte sa vina la mine, pacienta fusese operata de colecist in speranta ameliorarii simptomelor, care insa persistau.

In tot aceasta perioada de 4 luni pacienta urmase si nenumarate tratamente medicamentoase pentru simptomele care o suparau, asa ca ma aflam in fata unei persoane  in varsta care fusese multiplu tratata si pentru care nu prea mai ramasesera optiuni de tratament. Din fericire era acompaniata de fiica cu care locuia si pe care am inceput sa o intreb detaliat cum au debutat simptomele. Initial aceasta  mi-a spus ca in urma cu patru luni nu se intamplase nimic special: doamna urma aceeasi medicatie pentru alte afectiuni pe care le avea precum si aceeasi dieta de ani de zile, insa gandindu-se mai bine, si-a adus aminte ca, de fapt, simptomele aparusera odata cu un eveniment fericit din familia pacientei. Acest detaliu mi-a atras atentia si m-a facut sa o intreb pe fiica cat de anxioasa era doamna.

A recunoscut ca pacienta era din ce in ce mai ingrijorata pe masura ce trecea timpul si nu vedea nici o rezolvare pentru simptomele ei. Am avut in acel moment foarte clara cauza suferintei. Am inceput sa le explic atat mamei cat si fiicei cum aceasta ingrijorare excesiva poate determina simptome digestive fara a se pune in evidenta afectarea vreunui organ.I-am recomandat pacientei o medicatie naturista de calmare a sistemului nervos precum si sedinte de psihoterapie.La o saptamana dupa consultatie m-a sunat fiica si mi-a spus ca mama dansei se simte deja un pic mai bine in urma tratamentului recomandat de mine, ceea ce m-a facut sa fiu foarte bucuroasa.

Pentru cei care sunt deschisi la a incerca metode alterntiva de medicina , recomand in videoclipul de mai jos un exercitiu usor de relaxare a sistemului nervos  si de echilibrare a functiei stomacului si esofagului.

Ma găsiți pe Youtube cu un click aici!

madalinaileanapetre

madalinaileanapetre

0 Comments