medicinapreventiva@drmadalinapetre.com

Descoperă cartea “Miracolul Medicinei Preventive”

Ce rol are pancreasul in organism si cum sa-i stimulezi functia in mod natural

by Nov 22, 2021Blog – Romana

Ce rol are pancreasul in organism si cum sa-i stimulezi functia in mod natural

Pancreasul este un organ situat in abdomenul superior, in spatele stomacului. Are doua functii importante: regleaza glicemia (zaharul in sange) si secreta enzime care ajung in intestinal subtire si participa la digestia alimentelor.

In fiecare zi  pancreasul unei persoane sanatoase produce pana la 230 grame de suc pancreatic , care contine, pe langa alte componente, amilaza, lipaza si proteaza.

Amilaza este enzima care degradeaza carbohidratii pana la stadiul de glucoza. Un deficit al acestei enzime duce la cresterea concentratiei de carbohidrati in intestine , cu aparitia balonarii.

Lipaza este enzima care alaturi de bila produsa de ficat degradeaza grasimile. Daca pancrasul nu produce lipaza in cantitate suficienta , grasimile dar si vitaminele liposolubile (A,D,K) sunt absorbite in cantitate scazuta. Deficitul in aceasta enzima determina diaree si balonare.

Proteaza este enzima care degradeaza proteinele. Deficitul de proteaza se poate manifesta la anumite persoane prin reactii alergice.

In videoclipul de mai jos va prezint un exercitiu simplu pentru stimularea functiei pancreasului. Ma puteti gasi pe canalul meu de Youtube “Dr. Madalina Petre Medicina pentru toti” sau puteti da click aici.

madalinaileanapetre

madalinaileanapetre

0 Comments